Czy chrupiąca przekąska rzeczywiście musi wiązać się z podjadaniem niezdrowo czy też tucząco? Dla całkiem sporej grupy ludzi rzeczywiście sam termin podjadanie kojarzy się wyłącznie z sięganiem po niezdrowe tuczące produkty. Jednak przecież, zjeść coś między posiłkami, na spacerze czy podczas wypoczynku na plaży lubią również osoby które dbają o sylwetkę i dietę. Z myślą o nich też firmy specjalizujące się w przekąskach, wprowadzają na rynek coraz więcej produktów które są idealnym rozwiązaniem jako smakołyki między posiłkami a jednocześnie zdrowym. Takim chociażby jak znane i lubiane wafle wypiekane z ziaren ryżu oraz dobrej mąki kukurydzianek.
Lekkie kanapkowe
Charakterystyczne walcowate opakowania chlebka czy wafli ryżowych stały się ich znakiem firmowym. Obecnie miłośnicy lekkiego i zdrowego chrupania mogą faktycznie wybierać w smakach jakie są oferowane. Zaczynając od klasycznej odmiany czyli wafli ryżowych bez dodatków innych składników, jedynie lekko solonych. Ich delikatny i charakterystyczny smak jest idealną podstawą do kreowania pysznych kanapek na przekąski. Albo też chrupania solo bez dodatków, w trakcie przerwy w pracy czy właśnie na spacerze. Paczkę z waflami można wygodnie przenosić w torbie, plecaku czy też z racji lekkiej wagi niosąc w ręku.
Same wafle smakują świetnie w wersji podstawowej smakowej, jednak jakby było tego mało można je kupować wzbogacone. O takie składniki jak banany, suszone owoce, sezam, siemię lniane, słonecznik, pestki dyni soję, orzechy arachidowe czy płatki kokosowe. W zależności od tego mają słodszy czasem nieco owocowo egzotyczny smak. Jednocześnie też stają się źródłem istotnych minerałów i witamin dla organizmu. Dlatego chcąc dbać o własne zdrowie i przy okazji ze smakiem podjąć chrupkie pieczywo warto zaopatrzyć się przynajmniej w kilka opakowań ryżowych wafli.